Bok

En antisuper bok blir født

Etter en turbulent start på mammalivet, med tre små på tre år og altfor høye ambisjoner, bestemte jeg meg for å starte bloggen Antisupermamma. Jeg delte små anekdoter og tanker. Etter hvert som responsen kom, ble jeg modigere. Nå er jeg en ærlig, stolt og rakrygget Antisupermamma, som tør å være en kritisk samfunsstemme og en motvekt til den rosa boblen. 

I løpet av årene jeg har driftet bloggen, har den fått stadig flere tilhengere. Titusener følger meg hver uke - enkelte av innleggene er lest av hundretusener og delt av Aftenposten, Bergens Tidende, Drammens Tidende, = Oslo og flere. Da har jeg tenkt at det er plass for en bok også. Jeg ville gjøre noe mer enn å samle de beste innleggene mine og gi den ut. Jeg brukte et år av livet mitt, mens jeg var i Panama, på å skrive ned mine mest smertefulle erfaringer. De jeg har lært mest av. Så har jeg satt dem i en gestaltterapeutisk ramme (jeg er utdannet gestaltterapeut). 

Jeg ville også være en motvekt til alle "lykkelig på 1-2-3-bøkene". Lykke er en følelse og ikke en tilstand. ​Jeg tror mer på aksept og erkjennelse. Hvordan kan du leve best mulig som det mennesket du er, i det livet du har? Hva slags magi kan oppstå når du klarer å senke skuldrene og slutter å være en fikser?

For meg var det livsendrende, da jeg endelig fikk til dette. Selv om jeg fremdeles må øve meg. Hver dag. I boken skriver jeg også om hvordan du kan bruke humor som mestringsstrategi, kvitte deg med unødige "må" og "bør"-oppgaver, lage effektivt filter mot facebook - og mye mer. 

Det var tungt å skrive boken. Og verdt alt sammen. Det har haglet inn med positive tilbakemeldinger og foredragsoppdrag. Det hadde holdt med bare denne mailen, som jeg fikk for to dager siden: "Tusen takk for en berikende leseropplevelse. Jeg gråt og lo om hverandre, og nå er jeg ikke så redd for å gjøre feil lenger. Faktisk tror jeg at jeg er på vei til å føle at jeg er god nok som jeg er. Skal lese boka flere ganger, for å minne meg selv på". Karen, 34

Her kan du lese baksideteksten - og bestille boken, hvis du vil:

Hylende morsom og dypt menneskelig

Ubehag er ikke farlig. Ingen er lykkelige hele tiden. Snakk for deg selv og la andre snakke for seg. Ta vare på flokken din, uten å drukne. Dette er noen av levereglene til Kristine Storli Henningsen. I denne boken byr hun raust på erfaringer fra et uperfekt liv.

Forfatteren har nådd et stort publikum med bloggen Antisupermamma. Men hun var antisuper lenge før hun fikk tre barn på tre år. Som journalist skrev hun om å leve sunt, mens hun kjederøkte på et kontor uten ventilasjon. I sitt første ekteskap prøvde hun å please en rusavhengig mann. Da hun giftet seg på nytt, kom hun for sent til vielsen.

Kristine er ikke bare hylende morsom. Hun er også utdannet gestaltterapeut, og graver dypere i det moderne menneskets perfeksjonisme. Hun gir oss et nytt syn på hva som er verdt å streve for. Når du har lest denne boken, føles det stort å være et helt vanlig menneske.

Boken kan bestilles her (begrenset opplag): Antisuper - å leve best mulig som et helt vanlig menneske

Medieomtale i forbindelse med boken:

Et fallskjermhopp endret livet (KK)

Slik blir du ikkje perfekt (framtida.no)

Nå vil vi være antisupre (=Oslo / Karibua)

«Mamma, jeg tror jeg er svakest i barnehagen» (bokutdrag, Aftenposten)

Antisupermamma: Uperfekt og stolt (VG, betalingsmur)

«Jeg leker ikke med barna mine hvis jeg ikke synes det er gøy selv» (A-magasinet, betalingsmur)

Og hun skrev og hun skrev … (ikke sippende, akkurat her)