aug 20

Før jeg fikk barn hadde jeg aldri trodd jeg skulle få så mange spørsmål, få servert så mye jeg måtte forholde meg til, gruble over, ta stilling til, reflektere over. Blir du for sint? Hvorfor ammer du ikke? Du leser vel for ham?

Etter hvert som vi fikk tre barn – på like mange år – og en bikkje som krevde sitt (den kom før ungene) og jeg hadde en jobb i tillegg (ja, mange av oss har det), kjente jeg at jeg ble mer og mer sliten. Idealene ble satt på prøve. Prinsippene prellet av. Men presset og forventningene til meg som mor opplevdes like høyt.

Da jeg var ferdig med å være sliten og synes synd på meg selv, ble jeg rebelsk. Men det var ikke alt jeg turte å si høyt. Vel, nå gjør jeg det – i det minste i dette blogginnlegget.

Har du tenkt de samme setningene – eller har du noen nye å tilføye? Del gjerne! Kanskje er vi flere som kan le litt sammen. Det er nemlig perfekt motgift til slitenhet og tankespinn.

10 SETNINGER JEG HAR TENKT – MEN IKKE TURT Å SI HØYT 

1. Lager du mat fra bunnen av?

Selvsagt. Jeg er på bunnen. Og lager mat.

2. Spiser han regelmessig?

Åja. Klokken 9, 12, 15 og 18. Sjokolade til frokost, drops til lunsj, kake til middag og chips til kvelds.

3. Bruker han fortsatt smokk?

Jepp. Vi tenker å holde ham mager så lenge som mulig. Best å ta dem tidlig hvis man skal gi dem spiseforstyrrelser.

4. Du drikker vel ikke foran barna?

Kunne ikke ramle meg inn å kose meg med et glass rødvin foran barna. Bare av og til får vi barnevakt og da drikker jeg meg snydens. Så ligger jeg hele dagen og klager over at «mamma er i dårlig form». Slik får barna et naturlig forhold til alkohol.

5. Du prioriterer vel ikke egentid foran barna?

Egentid, hva er det? Og hva i all verden skulle jeg gjort i den tiden? Slappet av? Gjort ingenting? Prioritert meg selv? Egentid er for bortskjemte, egoistiske mammaer. Før i tiden var det ingenting som het egentid, og dermed skal det ikke være det nå heller.

6. Synger du for ham?

Selvsagt. Drikkeviser, hovedsakelig. Slik kommer ham til å bli en leder i ungdomstiden, en forsanger på hver fest: «Så svinger vi på seidelen igjen, tjo bing …»

7. Lar du barna sitte mye foran skjerm?

Aldri! Hos oss har vi bare treleker. Når de er lei av dem går de ut og slår en spiker i et tre. Og når de er ferdige med det får de rive en økologisk dorull fra hverandre og telle bitene etterpå. Det fremmer finmotorikken og lærer dem å telle.

8. Du nyter vel hvert sekund av tiden med barna?

Ja, måtte det aldri ta slutt. Disse tre tingene kommer jeg spesielt til å savne: Spysyke. Våkenetter. Og følelsen av å bli dratt i alle retninger. Nå skjønner jeg hvordan seigmennene har det. Rødglødende eller spygrønn?

9. Hvorfor ammer du ikke?

Jeg vil helst ha yppige bryster så lenge som mulig. Langt viktigere enn barnas helse, ikke sant? Dessuten er det enklere med morsmelkerstatning, som man må måle opp og varme helt nøyaktig, med en skrikende unge på øret.

10. Går, snakker, spiser han selv?

Åja. Det har han gjort siden han var 6 måneder. Han bare liker ikke å gjøre det når folk ser på. Når mørket senker seg forandrer han seg til en mirakelbaby!

Sånn, bare å rappe et av svarene – hvis du tør? Ellers hjelper det å tenke det inni seg også! 😀

Klem fra Antisupermamma

Leave a Comment:

Leave a Comment: