HVEM ER ANTISUPERMAMMA?

Antisupermammabloggen ble startet da jeg ikke klarte å amme eller nyte hver øyeblikk av våkenettene.

Etter å ha vært et elsket og hyllet enebarn i mange år ville jeg gi det videre. Men med tre barn på tre år, og en bikkje handlet det mest om å overleve - ved hjelp av snarveier og småskitne triks. Jeg slet med dårlig samvittighet fordi jeg ikke klarte å være den blide og bollebakende mammaen jeg hadde sett for meg. I stedet var jeg en jevnt putrende mammavulkan, som slumset med det meste unntatt reparasjonsklemmer og beklagelser.

Jeg hadde også mine viktige oppdagelser i disse årene. Blant annet hvor mye man får gjort når man har begrenset med tid! Som Brad Pitt har uttalt: ”Jeg har aldri fått gjort mer enn etter at jeg fikk 6 barn. Det handler om å strukturere seg og bruke den (lille) tiden man har effektivt”. Jeg erfarte hvor meningsløst det er å gjøre seg flid med alt, og hvordan du setter unødige bremser på deg selv ved å perfeksjonere. I tillegg blir du sur og svidd i kantene. Jeg lærte hvor viktig det er å le. Humor er et av det viktigste virkemidlene vi har mot skilsmisse og stress. Jeg lærte hvordan det er viktigere å stå i ubehag, gjerne sammen med ungene, enn å rømme fra det. Aksept og erkjennelse kan fungere som ren magi! Og jeg lærte at alt ungene egentlig trenger er trygghet og grenser. Alt annet er en bonus. Dessuten er det viktig at jeg også får dekket mine behov, hvis jeg skal klare å være den mammaen jeg vil være.

Jeg håper jeg kan inspirere deg med blogginnlegg, bøkene mine billigbøker, kurs, tips og samtaler. Det er nemlig dette jeg elsker å gjøre: Spre det antisupre budskap og inspirere flere til å oppdage at godt som regel er mer er godt nok. Og at du alltid må titte inn fremfor å se ut - særlig når sosiale medier og alle andre medier hamrer på døra og vil fortelle deg hva du vil og skal og bør. Det er ikke dem det handler om, det er deg. Hva er viktig i akkurat ditt liv? Hva vil du bruke din dyrebare tid på - og hva kan du blåse en lang, ansituper marsj i?

Når du vet dette kan du sette inn støtet der det er viktig, gå etter drømmer selv om andre synes de er latterlige, gi blaffen i alt som ikke kjennes riktig - og leve slik det er riktig for akkurat deg. Enten det betyr å sitte i Panama med hatten feil vei og skrive blogginnlegg eller hjemme i joggedressen og male agurker.

For meg betyr denne utvidelsen av Antisupermamma, med bøker og foredrag, at jeg slipper å lage sponsede innlegg om løsvipper eller ha annonser for barnemat som lyser av fargestoffer. Det kunne jeg tjent mye penger på, for bloggen min er godt besøkt, men det har jeg sagt et rungende nei til. Vi fortjener bedre enn det, begge to. Vi fortjener rett og slett å være oss selv.

Lurer du på noe, eller vil du hyre meg inn til foredrag? Kontakt meg på denne adressen: antisupermamma@gmail.com

​PS! Lyst til å lese mer om boken min -og kanskje sikre deg et eksemplar? Det gjør du enkelt her: Antisuper - hvordan ha det best mulig som et helt vanlig menneske!

Min antisupre reise