aug 26

Jah! Der var katta ute av sekken. Eller, boken inne på lager.

Dette er altså det jeg har drevet mye med det siste året – og enda litt lengre: En antisuper juleroman. Eller – en «feelreal»-roman fra Antisupermamma.

Jepp, jeg tror jeg har funnet opp en egen sjanger. Ikke feelgood, ikke feelbad, men «feelreal».

For er det noe i livet som bare får deg til å føle deg bra eller dårlig, egentlig? Det svinger opp og ned og alle veier for meg, ofte flere ganger om dagen, og det er jeg brenner for å formidle. Det er normalt, og det er livet. Det finnes mange nyanser av vær mellom strålende sol og svarte uværsskyer, ikke sant?

Når jula nærmer seg kan det minne om det trykkende været før det blir torden. Førjulstiden er ofte ladet og kontrastfylt. Vi har høye forventninger, en masse introjekter (alt vi tenker at vi «bør» og «må»), vi minnes med glede vår barndomsjul, eller det rippes opp i traumer, kanskje begge deler samtidig, nostalgi og stress blander seg sammen til en underlig gjørme, det er motstridende behov, bilder og drømmer, vi kikker innom sosiale medier og sammenligner oss med andre …

Høytider har alltid fascinert meg, nettopp fordi de er så ladet. Og fordi vi ofte går inn i andre roller – rollen som din mor hadde, rollen som den morsomme lillesøster i familien, eller den ansvarsfulle storesøsteren. Er det egentlig mulig å gå helt ut av, eller kvitte seg med disse rollene, og hva skjer når vi forsøker å gjøre det?

Dessuten – hvordan er det å forsøke å skape en gammeldags jul i 2022? Du vet, den julen mange av oss drømmer om, med  snøkledde graner, Donald Duck på den gamle TV-en, julenissen inn døren. Og så mikser du dette med smågretne tenåringer, mas om nettbrett, dårlig vær …

Det er nettopp en slik historie jeg har skrevet! Les mer om boken under bildet …

«Et siste, trassig forsøk» handler om Gro Wick-Larsen. Hun er midt i livet, lei selgerjobben i «Sult Media» og frustrert over familielivet. Mannen, togkonduktøren Bjørn, har satt seg til foran tv-en, og de to tenåringsbarna, Roald og Fridtjof (oppkalt etter de store oppdagerne) ser ikke ut til å ville utforske stort annet enn skytespill og energidrikker.

Så kommer jula. Etter et mislykket forsøk på å få med seg familien på høyfjellsferie innser Gro at det ikke er noen vei utenom: Det blir jul på svigerforeldrenes hytte – «Kosebu». Attpåtil ringer hennes nyseparerte søster, den pene og intelligente akademikeren hun alltid har hatt et litt anstrengt forhold til, og inviterer seg selv og barna til feiringen.

Gro forsøker å snu det til sin fordel: Hva med å gjøre et siste, trassig forsøk på å lage en skikkelig gammeldags jul på fjellet?

Men jula blir alt annet enn den snøhvite idyllen hun forsøker å skape. Barna vil helst sitte oppunder pipa for å få best mulig dekning på mobilen, svigermoren svinser rundt henne med påtrengende omsorg og belærende fraser og Bjørn transformeres til en smålat tenåring.

Under pakkeutdelingen på julaften tipper det over for Gro, og hun følger en vill impuls.

Impulsen får ikke bare konsekvenser for selve jula – den skal vise seg å endre hele livet …

Nysgjerrig – vil du lese?

Jeg håper denne boken kan være fortrøstningsfull når oppkjøringen til jula kommer – at den kan få deg til å skrattle, gråte, bli irritert, nikke gjenkjennende.

Hvem vet, kanskje du tar den frem neste jul også?

Viktig! Boken er ennå ikke i salg, men du kan bestille den via lenken under. Den er foreløpig trykket i et begrenset opplag. Bestiller du den nå, er du sikret å få den i god tid før jul, med fri frakt og personlig signert av denne kjerringa. Her kan du lese mer om boken, og sikre deg den på 1-2.3:

Antisuper julebok: Et siste, trassig forsøk

Kanskje du vil gi den bort i julegave også, til noen som trenger senka skuldre, litt trøst og latter, når desember banker på døren?

Jeg håper det – for denne boken er skrevet med hjertet for alle oss antisupre. Eller kanskje vi bare skal kalle det for normale mennesker?

Altfor tidlig førjulsklem fra Antisupermamma 🙂

Leave a Comment:

Leave a Comment: