sep 23

(annonse)

– Mamma? Mammaaaaaa?

Den følelsen. Når du har fått den nye boken til Jojo Moyes i fanget - og ungene maser om ... lunsj?

Skal vi ha mat snart? Jeeez ...

Men vet du hva? Jeg tror vi mammaer trenger det. Ikke bare se kvarte serier på Netflix før vi snorker inn, etter å ha lagt ungene x antall ganger, men virkelig fordype oss i en bok. Gå inn i et annet univers. Gi oss selv en etterlengtet pause fra middagslaging, kjøring til fotballtreninger, søskenkrangling, dugnader, alt det der.

Jeg kjenner i alle fall at jeg får pulsen ned og blir mer i vater av å lese. Mer fraværende, jo da, men på sikt påvirker det barna positivt. Dessuten inspirerer jeg dem til å lese (det er lov å håpe, i alle fall).

Anyway: I dag er det lørdag, og da er denne boka mitt snop. Godt innafor?

Jeg skulle egentlig vente til høstferien med å lese. Bare ta en liten sniktitt ... Men selvsagt har Moyes skrevet tidenes åpningsscene, som suger meg inn som en sliten mamma mot sjokobollen. Brått er jeg i et okkupert samfunn, i en liten, fransk by, der jeg blir vekket av min søster på dramatisk vis - og så er det umulig å legge boken fra seg. Nå er den med meg på badet, vaskerommet, kjøkkenet, soverommet, you name it.

Moyes er med overalt og ingen steder. Hva, puttet jeg boka i vaskemaskinen? Stopp den  sentri ...

For Moyes kan å skrive pageturnere om hjerte og smerte, der hun spiller på hele følelsesregisteret. Det gjør hun også her, når hun trekker oss inn i en historie som utspiller seg over to århundrer, og forener to kvinneskjebner, som må forsere sterke prøvelser, og samtidig har en ukuelig styrke og tro på kjærligheten.

Som en lag på lag kake, der de salte tårene gjør at du tåler alt det søte

Denne boken er som en tykk lag-på-lag-kake der du aldri helt vet hva du får, men du vet at det er bra, og du tåler alt det søte for innimellom blir det salte tårer i kaka, og langt der nede er slutten som du blar deg febrilsk frem til, og samtidig vil aldri vil skal komme.

Men en eller annen gang må det ta slutt. Barna skal tross alt ha rene klær. Mat. Sånt. Riktignok er jeg antisuper, men det får være grenser. Akkurat nå skal jeg imidlertid unne meg flere timer til i dette universet. Det må gjerne du gjøre også.

Som min følger får du 20 prosent rabatt på boka hos Adlibris, når du går inn via denne linken og bruker koden INFLUENSMOYES: 

Ja, jeg vil kjøpe boken til rabattert pris

Tilbudet gjelder frem til den 26. september.

Leseklem fra Antisupermamma

PS! Kler du deg også opp og leker at du er bestselgende forfatter (se, her er jeg med den nye boka mi!), akkurat som vi sto foran speilet med hårbørsten og sang da vi var små? Ikke det nei (flau).

Leave a Comment:

Leave a Comment: