aug 01

Å ha barn som er langvarig, eller periodevis, syk er ingen spøk. For verken store eller små. Ikke bare skaper det praktiske utfordringer, det er også en psykisk belastning. Hvor mye fag går hun glipp av? Faller han helt utenfor vennegjengen nå? Hvordan er det å være hjemme, eller på sykehuset, hele dagen, når han  burde vært ute og syklet i sola?

Den som alltid går glipp av noe

Selv har jeg en pode som har vært mye syk under oppveksten. Han har sikkert gått glipp av noe faglig, men dette har det vært uproblematisk å ta igjen. Verre er det å se all moroa han går glipp av. Det smerter langt inn i morshjertet. 

Bursdager, klasseturer, tivolibesøk, alt sånt som ikke er så lett å ta igjen. For selv om vi sier: Vi skal finne på noe gøy sammen med bare deg senere! Selv om han har blitt skjemt bort av besteforeldre. Så er det likevel sårt å ikke gjøre det sammen med vennene sine. Det vet alle som har vært barn selv.

På siden av samfunnet

Nå er det heldigvis ikke så galt med min sønn, han henger med på skolen og i vennegjengen. Det er verre med unger som er hjemme i lengre perioder. De faller på en måte på siden av samfunnet. 

Det er sjelden jeg sier ja til å reklamere for noe, trolig avslår jeg 95 prosent av gangene. ​Men da jeg ble spurt om å skrive om en robot for langtidssyke barn klarte jeg ikke å si nei. Disse robotene fungerer som barnets stedfortreder når han eller hun er for syk til å delta på skolen - og det er barnet selv som styrer sin egen robot.

Barnas egen robot!​

Kan det plutselig bli litt kult å være syk, midt oppi det vanskelige?​ Jeg mener, hvem ønsket seg ikke en egen robot da man var liten. Jeg husker jeg fikk en opplåsbar på plastikkhjul en gang, som jeg kunne styre med en kontroll med ledning. Den sa ingenting og kunne ikke gjøre noe. Men jeg var kry som en hane. 

Denne roboten er imidlertid langt mer avansert. Trykk her for å se den i aksjon: Robot for langtidssyke!​

Kan delta i hverdagen​

Målet til organisasjonen, No Isolation, er å gjøre livet til barn og unge i vanskelige situasjoner litt lettere. De vil gi langtidssyke barn muligheten til å delta i sin egen hverdag, med venner, familie og skole, på egne premisser. Med 4G inkludert og godt batteri er avataren fleksibel og klar for de fleste situasjoner. Den er lett å bære, så det er enkelt å ta den med i skolegården, på klassetur, eller til en kompis.

Trenger barnet ditt en? Du kan sette ham eller henne på venteliste her: Venteliste!

Sommerklem fra Antisupermamma (som av og til ønsker seg robot selv, av helt andre grunner)

Hvem har ikke ønsket seg en robot som kompis?

Leave a Comment:

Leave a Comment: