apr 26

Mange ganger lurer jeg på hvorfor jeg kjemper kampen mot det perfekte. Først startet jeg Antisupermamma-bloggen der jeg skrev åpent om ammeproblemer og raserianfall og økologisk eplemost som ble til posepotetmos. Så skrev jeg en bok om å ha det best mulig som et helt vanlig menneske (kommer i mai). Og nå har jeg altså laget et gratis minikurs om hvordan du kan være uperfekt med rett rygg - og få lettere dager og lavere skuldre. I en spørreundersøkelse som jeg sendte ut for en tid tilbake kom det nemlig høyest på ønskelisten hos mine antisupre følgere: "Jeg vil slutte å strebe etter det perfekte og vite at jeg er god nok som jeg er".

Jada, jeg har tullet med bloopers og artige bilder. Men dette med uperfeksjonisme er ramme alvor for meg. Det handler om å ta normaliteten tilbake. Vi lever i et samfunn der vi har muligheten til å dele mer enn noen gang. Aldri har verden vært mindre og vi hatt større muligheter til å nå hverandre og dele - helt usensurert. Og aldri har vi vært mer selektive og holdt mer tilbake. Resultater fra undersøkelser blant unge mennesker er nedtrykkende. Det er høy forekomst av ensomhet, angst og depresjoner - også blant de såkalt vellykkede. De klarer ikke å stole på seg selv. De føler seg ikke bra nok. De sliter med å finne mening i tilværelsen. De føler seg ensomme, selv blant venner og familie. De forsøker å skape superkropper. Superekteskap. Superhus. Superbarn. Superferier. Og så blir de skuffet fordi de ikke får det til. Eller fordi de ikke blir lykkelige når de endelig når målet. Ingen av delene er rart, egentlig. Perfekt er en illusjon og derfor uoppnåelig. Lykke er en følelse og ikke en tilstand.

Vi lever i et samfunn der vi overveldes av info om hvordan vi kan gjøre alt korrekt. Og samtidig blir vi overveldet av paddeflate postfødsel-mager, venninner på eksotiske ferier med kjekke ektemenn og smilende barn og hus som overgår alt vi drømte om da vi lekte med barbier. Det er sannelig ikke lett å være et helt vanlig menenske lenger!

For meg har det vært en lang vei. Fra å være et hyllet enebarn, som ville gi det samme til mine barn, til å få tre viltre gutter på tre år og ikke klare kvartparten av det jeg hadde tenkt. Og på toppen av det hele - alle som vil fortelle deg hvordan alt skal gjøres korrekt. Andre mammaer som snakket om at de helst ville være sammen med barna sine døgnet rundt. Mens jeg bare ville bort. Jeg syntes det var noe dritt å amme. Jeg syntes det var kjedelig å leke. Jeg syntes det var meningsløst å rugge på en seng til klokken 23. Og dermed syntes jeg selvsagt at jeg var en dårlig mor. Et dårlig menneske. Det var rett og slett pyton å se seg i speilet en periode.

Så begynte jeg på en fireåring gestaltutdanning. Der lærte jeg meg mye om å stå i det imperfekte. jeg fant frem humoren min og forsto at det ikke trengte å være en motsetning til alvoret. Disse to gikk hånd i hånd for meg - og Antisuermamma-bloggen ble født. Det ble en suksess og jeg fikk voldsomt respons. Både fra følgere og media. Så jeg begynte å studere perfekt-fenomenet enda mer. Hva er perfekt? Det er en illusjon, fant jeg ut. Jeg fant også at folk elsker det uperfekte - og nå vet jeg hvorfor de gjør det. Jeg vet også hvorfor du gjør barna dine en tjeneste ved å være uperfekt. Og at du skaper en bedre verden ved å være et helt normalt menneske.

Nå er jeg veldig spent på hva du synes om minikurset mitt: Uperfekt - veien til lavere skuldre og lettere dager! Minikurset består av fire videoer med mine viktigste tips, basert på min kunnskap og mine erfaringer som terapeut, personlige tanker og opplevelser og tilbakemeldinger og samtaler med dere følgere.

Rett før midnatt stenger vi kurset. Men akkurat nå har du mulighet til å få de fire modulene helt gratis og uten forpliktelser - rett hjem i sofaen! 24 timer etter at du har skrevet deg på får du den første videoen: Hva er perfekt – og hvorfor strever så mange med å være perfekte? Det er nemlig viktig at du vet litt om dette, før jeg i neste video forteller deg hvorfor du skal velge det motsatte og hvordan du skal gjøre det.

Jeg gleder meg til å dele: Klikk her for å melde deg på gratis minikurs i å være uperfekt og stolt av det! Eller skriv inn navn og epostadresse nederst på siden!

Varm klem fra Antisupermamma PS!

Jeg blir veldig glad hvis du sender meg en tilbakemelding når du har tatt kurset! Perfekt vil jeg ikke bli, men jeg kan alltids bli bedre: Meld deg på ved å skrive navn og epostadresse under!

Kurset er nå fulltegnet. Vennligst skriv deg på venteliste. 

Leave a Comment:

Leave a Comment: