"Vil du være med på å ta normaliteten tilbake? Sammen kan vi lage uperfekte ringer i vann og skape en ekte bølge!"

Du har fortalt meg at det du sliter mest med er å føle deg God Nok...

Etter en stor spørreundersøkelse, uttallige mailer, skypetimer, personlige møter, terapisesjoner, meldinger og kommentarer er det én setning jeg hører svært ofte: "Jeg føler meg ikke god nok". Som menneske. Som mamma. Som meg

Som gestaltterapeut, blogger, journalist og venninne er det dette jeg møter aller mest: Kvinner, særlig mammaer, som sliter med å føle seg gode nok som de er. Somtenker de ikke strekker til. Andre problemstillinger som ofte kommer opp er: Jeg tenker så mye på hva andre synes om meg. Jeg har så dårlig samvittighet. Jeg bekymrer meg for alt. Jeg bare løper og løper og føler ikke at jeg har tid til det jeg egentlig har lyst til. 

Kjenner du hvordan dette suger energien ut av deg? Bare ved å lese disse setningene kjenner jeg at jeg puster mer hektisk, skuldrene strammer seg og jeg får vondt i magen. 

Hadde enda dette maratonløpet, med alt tankespinnet, ført til noe fornuftig! Men hør: Det er meningsløst. Jepp, du leste riktig. Jeg vet nå, etter 4 års utdanning som gestaltterapeut, 15 år som journalist med psykologiske artikler som spesialfelt, utallige samtaler som telefonvakt i Kirkens SOS og ikke minst - et halvt liv som et helt vanlig menneske (et dårlig og et godt ekteskap,  tre barn på tre år som jeg verken klarte å amme eller være tålmodig med) - at svært mye av løpingen din er forgjeves. Og tankespillet, bekymringer og dårlig samvittighet, ikke gjør stort annet enn å frarøve deg søvn og energi. 

Så hvorfor holder du på med all denne løpingen og grublingen?

Det er sannelig ikke godt å si. Ofte gjør vi noe fordi det er gammel vane. Et mønster vi har kommet inn i. Eller for å rømme fra noe inni oss selv. Det er lettere å søke ut enn å kikke inn og det er lettere å rydde i bokhylla enn i vonde følelser.

Vi kan også gjøre det fordi vi tenker det er riktig - andre forteller oss hva vi skal gjøre for å være gode nok - og alt hva vi kan kjøpe og gjøre for å oppnå det. Flat mage, ny mann, oppusset hus, designerveske. Du er happy en stund og så er den tomme, gnagende følelsen tilbake. Fordi nye menn, vakre hus, flate mager og kule klær som regel ikke løser noen ting. Det er som å tisse i buksa for å bli varm - det kjennes bra med en gang og kaldt og ubehagelig etterpå.

Noen tjener gode penger på din usikkerhet. Mennesker er flokkdyr som streber etter å være like hverandre og få bekreftelse. Før i tiden betydde utestengelse fra flokken livsfare. Derfor er vi ofte redde for å si eller gjøre noe som er utenfor firkanten og snakker ofte om hva er "innafor" og "uttafor". Og når du følger etter andre er det lett å gå feil - eller på trynet. Jeg husker en gang jeg holdt på å kræsje mens jeg hadde kjøretime. Hvorfor gjorde du det, sa kjørelæreren min. Fordi han foran gjorde det, sa jeg. Så hvis han kjører i elva så gjør du det samme, sa han.

 Godt poeng, kjære kjørelærer. Jeg lærte tydeligvis viktigere ting enn å kjøre bil av deg!

Men utlært blir jeg aldri. Fremdeles baler jeg med det jeg selv lærer bort - det skal jeg ærlig innrømme. Jeg er ikke perfekt! Forskjellen er at jeg har gode verktøy i livskassen min. Verktøy jeg bruker igjen og igjen og som aldri blir slitt eller ødelagt. Jeg vet at når meningsløse bekymringer tar fra meg matlyst og nattesøvn, så kan jeg klare å stoppe det. Jeg gir fra meg kontrollen, så andre kan ta ansvar og jeg unngår å slite meg ut. Jeg tør å vise meg sårbar og ekte fordi jeg vet det gjør meg sterkere og de rundt meg tryggere. Jeg bryr meg mindre om hva andre synes, fordi jeg vet at de bryr seg langt mindre enn jeg tror. Jeg har mer tid og energi i livet mitt fordi jeg vet hva jeg vil - og setter det på agendaen. 

Jeg fikk en mail for en tid siden av en som hadde tatt mitt gratis "Uperfekt og Stolt"-kurs. Hun skrev: Jeg har mye å lære av deg! Det varmet og inspirerte. For det føler jeg virkelig at jeg har. Og jeg vil! Alt jeg har lært og som har gjort livet mitt bedre, og som jeg ønsker jeg visste for lenge siden, det vil jeg gi videre til deg. Da gir det dobbelt mening.

En smakebit på hva jeg vil vise deg:

- Hvordan du kan prioritere tiden din bedre, så du kan gjøre det som er viktig for deg og gi blaffen i resten


- Hvordan du kan lære deg forskjellen på bekymringer og problemløsning, så det blir slutt på de meningsløse grubleriene

- Hvordan du kan stole mer på deg selv og bry deg mindre om hva andre synes - så du kan senke skuldrene og føle deg god nok

Min uperfekte historie - Fra skamfull til stolt!

Jeg har selv gått en vei. Jeg var et hyllet enebarn som hadde en skare av mennesker som sto i kø for å dekke mine behov. Alle mine følelser ble møtt og jeg fikk utfolde meg fritt på alle arenaer. Jeg fikk som regel sunn mat som var laget fra bunnen av. Jeg var trygg og stolt og sett. Da jeg selv fikk barn var planen klar: Skape tre perfekte små mennesker. Det fikk jeg ikke til. For jeg var så langt fra perfekt jeg trodde. Snarere var jeg det motsatte i mine egne øyne. Totalt mislykket. Jeg klarte ikke å amme. Jeg ble altfor sint. Jeg kjedet meg. Så kom skammen. Jeg fikk det ikke til. Jeg var en udugelig mamma. Et dårlig menneske. 

Det begynte å bli vanskelig å se seg selv i speilet. Samtidig begynte jeg på en 4 årig utdanning i gestaltterapi (psykoterapi). Jeg fortsatte som journalist og skrev psykologiske artikler. Jeg var telefonvakt i Kirkens SOS. Jeg måtte gå i terapi på grunn av utdanningen - 90 timer med intens sjelegransking, både individuelt og i grupper, og like mye om relasjoner: Hvem ble jeg der ute - i møtet med andre mennesker?

Langsomt, men sikkert begynte jeg å føle meg mer tilfreds med hvem jeg var. Jeg forsto mer av hvordan samfunnet påvirker oss og hvilke forventninger vi skaper selv. Jeg trente meg i kunsten i å stå i det imperfekte, Jeg turte å komme ut av skallet og vise hvem jeg var. Galskapen, humoren, sårheten, de skamfulle tankene. Da opplevde jeg ekte møter med andre mennesker. Jeg følte meg stoltere og sterkere i sårbarheten min. Og de ga tilbakemelding på at de følte seg tryggere og ble mer kjent med meg. Den ekte meg. Og jeg oppdaget noe magisk: Hvordan aksept - av meg selv og livet mitt - førte til en enorm endring

Antisupermamma-bloggen ble født. Jeg begynte å dele så smått om ammeproblemer og vanskelige tanker. Jeg var livredd. Kom de til å hente ungene mine? Ville de synes jeg var sytete og svak? Så kom tilbakemeldingene - hvor mange som opplevde en enorm befrielse i at jeg gikk foran og snakket om det vanskelige, satte lys på skambelagte temaer, heiet frem det normale - og jeg gjorde det med humor og alvor. Min egen selvtillit ble styrket. Jeg forsto at vi var mange der ute. Jeg forsto at vi lever i et samfunn der det unormale er i ferd med å bli normalt - og at vi normale derfor føler oss unormale. Og det er sykt!

Derfor ville jeg gå i bresjen for dette: La oss ta normaliteten tilbake! Så kan vi alle føle oss bedre og få de lave skuldrene vi trenger og fortjener. 

Noe vesentlig jeg lærte i denne perioden:

 •  Aksept er en magisk vei til livsendring
 •  Folk bryr seg mest om seg selv. Og det du tror de går rundt og tenker, mener og føler stemmer sjelden overens med virkeligheten.
 • . Alle baler med sitt, mye eller litt (under Facebook-fasaden). Vi tror vi deler mer enn noen gang, men vi deler bare smørsiden.
 • Det du har dårlig samvittighet for kan være en annens største gave.
 • Ingenting er perfekt! Likevel fortsetter vi å strebe etter dette umulige idealet … 

Ok, så hvordan kan jeg, Antisupermamma, helt konkret hjelpe deg i ditt liv ...

Jeg har studert, tenkt, erfart, lært og intervjuet om dette fenomenet i lang tid: Hvorfor vi ikke føler oss gode nok, hvorfor vi bruker så mye tid og energi på å gruble og bekymre oss, hvorfor vi alltid sammenligner oss med andre, hvorfor det er så vanskelig å akseptere seg selv og livet som det er, 

Selv om jeg fremdeles baler med det ene og det andre, har jeg fått et mye bedre liv etter at jeg har hatt en prosess med dette. Nå bor jeg i Panama med familien - vårt beste år noen sinne - selv om mange advarte oss mot å dra. Jeg har sagt opp min faste jobb og jobber med det som gir meg energi. Jeg er tilfreds som meg selv som mamma, selv om jeg på ingen måte gjør oppgaven etter boka. Jeg har et bedre forhold til min mann, fordi jeg har akseptert ham og meg selv som vi er. Og jeg vet at ingenting er så farlig - du kan le av det meste.

Jeg spør om hjelp når jeg trenger det, gjør det jeg klarer i løpet av en dag og blåser en lang marsj i resten. Ingen bryr seg om huset ditt er ryddig når de skal holde begravelsestalen din. De snakker om hva du betydde for dem som menneske og leter etter din originalitet. De er på jakt etter ektheten din!

Jeg har også lang erfaring i å hjelpe andre. Jeg har jobbet som gestaltterapeut i flere år, vært telefonvakt i Kirkens SOS, skrevet uttallige psykologiske artikler, blogget som Antisupermamma og skrevet selvhjelpsbok ("Antisuper - Om å leve best mulig som et helt vanlig menneske"). 

Dette har gitt meg masse! Men sannheten er at vi stadig flytter på oss, så 1-1-terapien er lagt på is. Bloggingen derimot, kommer jeg ikke til å slutte med. Problemet er at jeg ikke tjener en krone på det - selv om det gir mye til andre som trenger det. Så fikk jeg et råd av en coachvenninne. Hun sa: Har du tenkt på å prøve å leve av å gjøre verden til et mer uperfekt sted? Da sa en rungende stemme inni meg: JA! Å bli millionær på sponsede innlegg om dårlige bleier og selvlysende barnemat har nemlig vært et stort NEI. Selv om mange har sagt jeg bør, har jeg lyttet til meg selv. Hva vil jeg? Og da coachvenninnen min stilte meg dette spørsmålet, kjente jeg at det kriblet i hele kroppen. Det sikreste tegnet på at noe er riktig!

Så nå vil jeg lage det kurset jeg selv ønsket meg i mange år, der jeg kan være tett på deltakerne og dele av den beste kunnskapen og erfaringen jeg har. På den måten kan vi bli en liten bevegelse som sammen tar normaliteten tilbake. Det er greit å være en vanlig mamma! Du er god nok som et vanlig menneske!

Jeg har laget kurset:Slipp!

Jepp, det er navnet. Fordi jeg har funnet ut at det å slippe er løsningen på det aller meste. 

Slippe hva? Alt det meningsløse som suger energien ut av deg og gjør deg sliten - i verste fall syk. Bekymringene, den dårlige samvittigheten, kontrollbehovet, selvkritikken, alle må og bør-ordene som går som hakk i plata i hodet.

​Kurset har blitt det jeg selv ønsket meg da jeg fikk barn. Trolig før det også. Jeg har trukket ut og spisset til det beste jeg har, for at du skal få gode og enkle verktøy til å akseptere deg selv, få lave skuldre og få mer tid til det som virkelig er viktig for deg. Jeg har gjort det med humor og alvor. Og jeg vil være tett på under hele kursperioden. Så vi sammen kan støtte hverandre og få AHA-opplevelser!

Kurset er onlinebasert, så du trenger ikke å røre deg en centimeter. Modulene slippes uke for uke, fem til sammen, og kan taes akkurat når du ønsker det (du har fri tilgang på kurset i et helt år). Dette er hva modulene vil dreie seg om:

 1. Stol mer på deg selv og bry deg mindre om hva andre synes. I et samfunn med mengder av deling og informasjon har vi nesten mistet denne evnen. La oss friske den opp igjen sammen!
 2. Løs problemene og slipp bekymringene. Bekymringer er ikke problemløsning! Lær deg forskjellen og hvordan du praktiserer det.
 3. Fra god til dårlig samvittighet. Jeg viser deg hvordan du snur fokus så den meningsløse dårlige samvittigheten reiser et visst sted.
 4. Mer tid til det som er viktig. Finn ut hva du må - og hva du tenker du må. Lær deg å prioritere, delegere og å gjenkjenne hva som gir energi. Hva er det du vil og trenger? 
  Akseptere, ikke perfeksjonere. Aksept er dronningveien til livsendring, lave skuldre og bedre relasjoner. Jeg viser deg hvordan aksept kan skape hverdagsmagi!

Det er mange måter å bekjempe troll på. Aksept og latter er to av dem ...

Stopp en halv! Det er mer … 

​I tillegg til modulene, som til sammen består av over 30 videoer, får du nyttige oppgaver knyttet til de ulike videoene.

Summa summarum: Du får hele kurset (med fri tilgang i ett år), med 15 videoer, to bonusvideor til kun kroner 990,- og det er vel ikke så mye å betale for et kurs som kan endre hele livet ditt til det bedre?

Usikker? Her er hva folk sier om Antisupermamma:

"Trenger forbilder som deg"

"Vi trenger forbilder og talskvinner - og den jobben har du tatt på deg, Det synes jeg er utrolig bra! Og så gjør du det på en måte som utstråler ekthet, naturlig autoritet og du har en faglig tyngde i tillegg. Ikke minst - humor!."

Renate (32)  

Ja, jeg vil være med på dette kurset!

PS! Du kan trekke deg fra listen når som helst. Og etter at du har betalt har du "pengene tilbake"-garanti i 14 dager (uten at du trenger å oppgi årsak til at du melder deg av)

Pengene tilbake-garanti i 14 dager!


100% Fornøyd Garanti

Du har 100% Fornøyd-Garanti på dette kurset. Hvis du av en eller annen grunn ikke er fornøyd, kan du få pengene tilbake etter 14 dager. Jeg kommer ikke til å stille et eneste spørsmål. Skulle bare mangle - du betaler vel ikke for et dårlig kurs! 

"Har gitt slipp på den dårlige samvittigheten"

"Det er mange ganger jeg tenker at jeg ikke strekker til, eller ikke gjør hva som "forventes" av meg. Det er ikke lett å være ung mamma, men når jeg leser noen av innleggene dine på dårlige dager så føler jeg meg straks bedre. Den følelsen av at jeg gjør så godt jeg kan kommer tilbake, og jeg kan gi slipp på den dårlige samvittigheten! Det er godt å vite at man ikke er den eneste som føler seg sliten og lei til tider - spesielt når de fleste har det så fantastisk på facebook! Så takk, både for at du fins og for at du deler med oss som trenger det.

Helene (28)

"Livet handler ikke om å være perfekt"

"Ville bare si at det virkelig var forfriskende å snuble inn på bloggen din! Jeg er høygravid og en smule vettskremt. Jeg blir alenemor og har tenkt alle tankene om cupcakes og det perfekte supermamma-livet og lurt på hvordan jeg skal få til alt dette. Nå vet jeg at livet handler om så mye mer - og at det er greit å være meg!"

Liv (35)  

"Satt og gråt - og så begynte jeg å le"

"En tung kveld hvor jeg søkte på nett etter råd angående ammingen kom jeg over ditt innlegg om amming og fødsel. Jeg lo. Og lo og lo. Jeg hadde høytlesing til min like fortvilte mann og vi hylflirte mens ungen hylskrek. Endelig fant jeg deg! Tusen takk, du er grunnen til at jeg beholdt vettet den første tiden!"

Carina (41)

Ok, takk for det … Men vil et kurs virkelig hjelpe meg til å føle meg God Nok?

Nei, det er ingen quick fix på et bedre liv. Ikke egentlig. Jeg lover deg ikke at du skal hoppe opp og ned i ren lykkerus etter siste modul og aldri mer føle deg bekymret eller ha vondt i magen. 

Jeg skal være ærlig på at jeg fremdeles baler med mitt. Forskjellen er at jeg aksepterer det - og til og med klarer å le av det - og at jeg klarer å se livet i et annet perspektiv (som regel - hallo, jeg har også PMS!). Og da føles alt enklere. Og akkurat DET kan trenes opp og læres. Av meg får du gode verktøy til å stå i ditt eget liv, uansett hvordan livet ditt er. Du blir greiere med deg selv - like grei som du er med andre. Og ikke minst - du forstår at vi er flere! Nei, du er ikke alene. Ikke på noen måte. Akkurat det vet jeg like sikkert som at jeg er Antisupermamma.

Vi mennesker er langt mer universelle enn vi tror. Det er alltid flere enn deg selv som baler med det samme, uansett hvor ensom du føler deg eller hvor unike problemer du tror du har. Nettopp derfor har jeg laget en hemmelig Facebook-gruppe som heter "Uperfekt og stolt av det". I den gruppa kan vi dele så mye eller lite vi vil, og du har medlemskap forever! Der kan du øve deg i det du lærer i kursvideoene . Dele. Være åpen. Vise deg sårbar. Hvis du vil. Det er helt opp til deg om du vil være med i gruppen eller ta kurset i ensom majestet. Her blir ingen presset til noe. Heller ikke på å betale for noe de ikke ville ha. Derfor ...

… du får alle pengene tilbake hvis du ikke er fornøyd!

Helt ærlig: Jeg tenker at jeg må leve av noe - det går ikke an å leve på luft og gode intensjoner. Og hvis jeg kan leve av å gjøre noe godt for deg og du kan få et kurs som endrer livet ditt til det bedre - er det vinn-vinn for oss begge. Alt jeg ønsker meg tilbake er at du sprer de uperfekte ringene i vann, så vi kan skape en ekte bølge! 

Så du kan melde deg av hvis du ønsker det. Det er lov å ombestemme seg eller ikke være fornøyd. Dine tanker blir aldri delt offentlig, med mindre du ønsker det selv, uansett om du melder deg av eller er med hele veien. Jeg har 100 prosent selvpålagt taushetsplikt.​ 

Jada, jeg vil være med!

PS! Du kan trekke deg fra ventelisten når som helst! Og du har pengene tilbake-garanti i to uker etter at kurset har startet.

Kursstart er dagen etter du har betalt

"Livet er for kort til ikke å ha det gøy!"

Håper vi sees på kurs - og at vi sammen kan ta galskapen og normaliteten tilbake!

Varm klem fra Antisupermamma - i gira kursmodus!

PS! Spørsmål om kurset eller problemer med å melde deg på? Send en mail til: antisupermamma@gmail.com Jeg svarer så fort jeg bare klarer :-)