nov 16

Jeg har alltid sagt nei til sponsede innlegg. I løpet av de årene jeg har hatt denne bloggen har jeg ikke tjent en krone på den, annet enn gjennom kurs og foredrag jeg har holdt i regi av Antisupermamma (ja, jeg kan leies inn - og er veldig glad for å spre det antisupre budskap overalt der jeg kan!)

Men nå, da jeg fikk forespørsel om å fronte en spesiell julekalender for barn, sa jeg ja. Dette skal jeg dele videre. Jeg har fått den gratis for å teste den - og det er det (ingen prosenter av salget eller noe sånt). Nå er den gjennomtestet. Jeg har åpnet småposene og smugkikket på gavene (dette er forøvrig grunnen til at ungene ikke kan ha sjokoladekalender - det er rett og slett ikke sjokolade igjen når 1. desember kommer) .

Kalendrene er laget av Forskerfabrikken og er en av Ferds sosiale entreprenører. Ferd arbeider for at mennesker, særlig barn og unge, skal kunne virkeliggjøre sine muligheter og ideer. Og i dette tilfellet handler det om å tenke større enn seg selv. Jeg tror ikke vi trenger flere store, selvopptatte unger som kun ser sin egen navle. Vi trenger en generasjon som kan redde kloden fra å pines til døde. Kanskje kan ungene bli bedre på å resirkulere enn meg (jeg lærer) og bruke hjernen for å tenke nytt og kreativt, blant annet når det gjelder miljø. Det er disse kalendrene med på å bidra til. Ungene får ulike gjenstander som skal utforskes og oppgaver som skal løses. 

Ja, kalenderne er dyre. Men man kan gi dem som en julegave - som varer mye lengre enn en julekveld. For ungene og kanskje verden generelt. Jeg er nemlig ikke så glad i dette pakkehavet på juleaften heller - der papiret rives av, kortene flagrer overalt (hvem ga hva, egentlig?) og halvparten av gavene støver ned etter noen dager. Både ungene mine og jeg har mer enn nok. Derfor vil vi fokusere mer på å gi tilbake i fremtiden. Misforstå meg rett - ribbe og marsipan skal fortæres og julenissen kommer. Men jeg tror det er viktig med en balanse. Gi og ta. Og å lære barna det tidlig, som et våpen mot grådigheten.

Og du? Når jeg sier at jeg ikke har fått en krone igjen for bloggen er det helt sant. Men jeg har fått noe som er tusen ganger bedre: Fantastiske tilbakemeldinger fra dere lesere. Og det faktum at jeg har inspirert andre til å senke skuldrene og føle seg gode nok - det er en julegave for livet. I kveld kommer et nytt innlegg fra meg - som snart skal på "Kjære mamma" på TV2. Visste du det? Jeg grugleder meg. Jeg vet allerede at jeg skiller meg ut. Som en av mammaene på skolen til barna mine sier: Det er ingen av mammaene på det programmet som ligner på deg!

Jeg vet ikke om det var en kompliment eller ikke, men det ble sagt med glimt i øyet. Og hun har selvsagt rett. På teaseren er jeg den eneste mammaen som sier at ungene må smøre seg frokost sjæl. Og det er helt sant. Kommer snart - jeg sier fra om dato når det nærmer seg!

Leave a Comment:

Leave a Comment: