jun 23

Husker du at jeg skrev om avslutninger i mai? Om hvordan jeg rev meg i håret over at alt skulle avsluttes? Som en mamma i barnehagen sa til meg forleden: Du vet at startskuddet går det den 1. mai. Da er det et rotterace helt frem til ferien. Så er det bare å restituere seg før høstens kick off. På jobb, skole og barnehage.

Sommeravslutninger, Vol 2

Nok om det. Mot slutten av juni (er vi ikke der nå?) begynte rett og slett hjernen min å koble ut. Og feilprogrammere. Det er helt skummelt. Den var som en datamaskin som skar seg. Selv om alt sto oppført i den elektroniske kalenderen, hver eneste lille avslutning, var det som om hjernen ikke klarte å ta inn signalene.

Sommeravslutninger, Vol 2

Det startet med skoleavslutningen. Vi skulle ha med egen mat. Jeg vet jo egentlig at det ikke er grill der. Likevel presterte jeg å ta med meg pølser til grilling. Og kjøpekake fra Kiwi (jeg husket i alle fall at jeg ikke kunne bake). En god venninnemamma forbarmet seg over meg og min sønn, og delte av sine ferdigvarmede pølser – innbakt i brød. Etter at min eldste sønn tappert hadde spist et par av mors kalde pølser i lompe, sa han ja takk til en sånn.

Så var det avslutningen i barnehagen. Jeg hadde skrevet opp kvart på fem i kalenderen. Ennå er det et mysterium for meg, at jeg kunne skrive opp akkurat det tidspunktet. Kvart på fem? Det har da alltid begynt halv fire!  Vel vel. Da jeg kom traskende ned, svært fornøyd med at jeg hadde kjøpt inn pølser og absolutt alt av tilbehør (i barnehagen ER det grilling), forsto jeg øyeblikkelig at noe var galt. Grillen så lunken ut. Personalet ble klappet for. Sønnen min sto med sommergaven i hånden og hadde ketchup på finskjorta. Så ropte han, så absolutt alle foreldrene hørte det: Mammaaa! Du gikk glipp av alt sammen. Du kommer altfor sent!

Der sto jeg på orkesterplass med gråten i halsen. En av barnehagepersonalet kom bort og trykket skulderen min. De har fått mat, sa hun, vi hadde noen ekstra pølser her. Så smiler den gravide styreren og sier: Jeg er så glad du legger listen lavt. Det er godt at ikke alle er like perfeksjonistiske!

Var det noe mer? Jada. Jeg glemte å kjøpe godteri til min sønns sommeravslutning på skolen. Nei, ikke med foreldrene denne gangen. Med klassen, selvsagt. Heldigvis var det en annen mamma som hadde gjettet det (jepp, hun samme som laget noen ekstra pølser på skoleavslutningen). Så hun hadde like godt kjøpt litt ekstra godteri til min sønn. Just in case. Og da jeg skulle hente sønnen min i barnehagen i dag, hadde jeg glemt at de skulle overnatte i barnehagen. Vel vel, da var det bare å gå hjem og hente madrass og kosebamse. Vi bor heldigvis bare et par meter fra barnehagen. Men tannbørste glemte jeg. Da jeg gikk ned for å levere den, litt senere på kvelden, så jeg at det var styremøte. Og jeg sitter i styret. Jeg fikk med meg halve møtet.

Ja, jeg tror jeg begynner å bli dement. Eller datamaskinen trenger bare en lang ferie. En skikkelig restart. Men før det, må jeg huske sommeravslutningen på fotballen, førstkommende lørdag. Klokken 12. De har slått sammen avslutningene til begge mine sønner. Man trenger ikke ha med noen ting. Og man trenger ikke si fra om man kommer eller ikke. Det er nesten så jeg tror dette enkle opplegget er kun for min skyld. Det var førstkommende lørdag klokken 12, ikke sant?

Leave a Comment:

Leave a Comment: