Hvordan klarte min gode venninne og eminente krimforfatter, Marit Reiersgård, å snu tabber og motgang til latter og suksess? (og aargh … hvorfor klarer jeg ikke å slenge kortene som Skavlan gjør!)

TARA

- solgte alt hun hadde, tok med seg mann og to små barn og åpnet B & B (Bed & Breakfast) in Panama!

 Klart det blir litt fnising når jenter kommer sammen og skal lage video​ - og her blir altså ingenting klippet bort. One take - thats the only rule.

KELLY

-  kvinnelig leder i flere verdensdeler snakker om å hoppe først og lære etterpå

… og etter det igjen: Intervju med fabelaktige Kelly Crosby! Kelly mener mammaer er de beste forretningskvinnene, fordi  de er så gode på å organisere og vant til å tenke kjappe løsninger (og det mener hun, selv om hun ikke er mamma selv). Så enig! I min tid som redaktør ansatte jeg en trebarnsmor som jeg følte kunne rydde opp etter en atomkrig - alene. Og hun klarte jobben, og vel så det, med glans.

Kellys historie er et godt eksempel på hvordan man kan lære mens man går (noe mange kvinner bør la seg inspirere av), på hvor langt guts og vilje kan ta deg og på hvordan man plutselig befinner seg utrolige steder i livet, hvis man er åpen for det. For eksempel som forretningskvinne i Dubai, i 20-årene, med en lederstilling i olje og gass-industrien - uten å kunne noe om denne industrien på forhånd. Hvordan var det å ha sitt første styremøte foran arabiske ingeniører, som hadde besvart alle mailene hennes med MISTER Crosby? Hva skjedde da hun forberedte møtet - og alle trodde det var den unge sekretæren som satte frem kaffe og småkaker - og så reiste hun seg og begynte å snakke til gjengen med måpende menn?

Verdt å se for alle som vil le, bli inspirert og gi selvtilliten et boost. Nå er Kelly 40 år og en vellykket forretningskvinne med forretninger over hele verden, som gladelig deler erfaring, nedturer, oppturer og tips med oss. Og hun digger Antisuper-konseptet! Det er ingen vits i å perfeksjonere alt, sier hun, da setter man bremser på seg selv. Dessuten burde kvinner støtte og heie hverandre frem i langt større grad. Vi har begynt! 

Har du noe inspirerende å formidle? Last opp din video her! Det trenger ikke være perfekt - one take-regelen gjelder!)

Mine siste blogginnlegg