mai 24

Jo eldre jeg blir, jo mer bevisst blir jeg på tiden. Jeg blir bevisst på å bruke tiden effektivt. Bruke den fornuftig. Ja, rett og slett bruke den. Jeg snakker mye om dette med elevene mine. Det å bruke tiden fornuftig. Jeg forsøker å lære dem en ting eller to om det å effektivisere hverdagen, så de får mer tid til det de egentlig har lyst til. Jeg tror noen av dem lærer noe. De lærer meg en hel del. Mest om meg selv, men også andre nyttige ting. De lærer meg sms-språk blant annet. Takket være mine elever, kan jeg når som helst utbryte OMG og ROFLMAO etc. Det er forkortelser og de gir mening. Og de gir overskudd. Overskudd av tid. Som gir kvalitetstid.

Tid er viktig.

Jeg trenger tid, for jeg er pappa. Sånn er det bare, og er det noe jeg har satt min ære i, så er det å ha nok tid til datteren min. Derfor kommer disse ordene til sin rett hver dag. Hele tiden. Jeg vet ikke hva jeg skulle gjort uten. Jeg bruker de ikke bare når jeg skriver sms. Jeg bruker de selvsagt på fb også. (facebook) Jeg har ikke åpnet en twitterkonto ennå, men jeg planlegger å gjøre det, for å spare enda mer tid som jeg kan bruke til kvalitetstid på datteren min.

kvalitetstid

Nå slipper jeg å dra på jobb for å sjekke mail i ferien!

Jeg kan nesten ikke få takket elevene mine nok når det kommer til å holde meg oppdatert på hva som er hot og hva som er not. For eksempel, skjønte jeg, for ikke så lenge siden, at jeg måtte bytte ut min gamle xperia-telefon med en I-phone 5. Jeg har ikke angret et sekund. Jeg har rett og slett fått et nytt liv. Med min nye telefon, har jeg alt jeg trenger bare noen tastetrykk unna. Jeg er på nett, for å si det sånn. Jobbmailen er aldri lenger unna enn min egen bukselomme. Det føles godt å vite at jeg slipper å dra på jobb for å sjekke sånt. I ferien for eksempel. Det skulle tatt seg ut, spesielt fordi jeg som lærer har veldig lang ferie. Jeg sparer rett og slett uhorvelige mengder med tid. Kvalitetstid med datteren får jeg og!

We-Phone og kvalitetstid.

Nå høres det sikkert ut som jeg bare bruker tiden min på å sjekke mail, sende sms og oppdatere facebook-statusen. Det er overhodet ikke tilfelle. Det har seg nemlig slik, at denne fantastiske telefonen gir meg muligheten til å realisere en gammel guttedrøm. Jeg var nemlig en av svært få gutter i gata som ikke hadde konsoll med fotballspill da jeg var liten. Gjett hvem som har det nå! Jepp! I skrivende stund har jeg vunnet mitt første ligamesterskap med favorittklubben min på Fifa 13. Jeg føler at en bit i min barndoms puslespill har falt på plass.

Den behagelige roen.

Og det gir meg en behagelig ro. En ro som jeg håper jeg kan overføre på datteren min. Hun er tross alt det viktigste i livet mitt, og du må ikke tro at jeg glemmer henne i min bunnløse beundring I-phonen min. Tvert i mot. Jeg deler gjerne både telefon og tida mi med datteren min. Derfor kaller jeg ikke min telefon for I-phone. Jeg kaller den for We-phone. For det er det alt handler om. Dele tiden med den du er glad i. Dessuten har jeg jo en mac jeg kan bruke mens hun spiller angry birds.

Gjesteblogger: Trond Erik Eide

Leave a Comment:

Leave a Comment: